Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / VOG aanvragen Den Bosch

VOG aanvragen Den Bosch

Aanvragen van een VOG in Den Bosch Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen (VOG aanvraag) zonder een afspraak te maken bij de gemeente.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 24 uur per dag.
Dinsdag 24 uur per dag.
Woensdag 24 uur per dag.
Donderdag 24 uur per dag.
Vrijdag 24 uur per dag.
Zaterdag 24 uur per dag.
Zondag 24 uur per dag.

Adres

Straat Heel gemeente Den Bosch
Stad Den Bosch
Telefoon 085-1300 605
Email [email protected]
Website VOG aanvragen Den Bosch
Diensten VOG aanvragen | Verklaring omtrent gedrag aanvragen | VOG verklaring | Aanvragen VOG | VOG aanvragen digitaal | VOG online aanvragen | Aanvraagformulier VOG | Kosten vog |

Aanvragen van een VOG in Den Bosch

Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen (VOG aanvraag) zonder een afspraak te maken bij de gemeente Den Bosch.


VOG aanvragen Den Bosch

 

Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen in Den Bosch

Steeds vaker vragen bedrijven in Den Bosch om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), afgegeven door Dienst Justis (een onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid). Werd zo’n aanvraag 15 jaar geleden nog 250.000 keer per jaar gedaan, tegenwoordig komt het op ongeveer 1,2 miljoen aanvragen per jaar.

Waarom een VOG aanvragen?

Als bedrijf weet u dat u reputatie aan een zijden draad hangt. Men kan adverteren, maar niets werkt zo goed als mond tot mond reclame. Maar daar zit ook de angel. Want er hoeft maar één medewerker te zijn die over de schreef gaat en de schade aan uw reputatie is gedaan. Want helaas gaan ook negatieve berichten van mond tot mond. Daarom wilt u zekerheid dat nieuwe medewerkers betrouwbaar zijn. De VOG is hierin een belangrijke indicatie. Daarnaast is de aanvraag hiervan zelfs verplicht voor sommige beroepen, zoals taxichauffeurs, gastouders en onderwijzers. Maar ook voor onderstaande functies wordt een VOG ten zeerste aangeraden:

• medewerkers die met geld en goederen werken of werken met gevoelige informatie;
• medewerkers die werken met kwetsbare groepen zoals kinderen, ouderen, zieken of mensen met een beperking;
• medewerkers die toegang hebben tot ruimtes met bijvoorbeeld machines, opslag, gevaarlijke stoffen, virussen;
• medewerkers die met energie, ICT, waterveiligheid (vitale infrastructuur) werken;
• medewerkers die in de winkel werken;
• managers met veel bevoegdheden.

Hoe moet een VOG worden aangevraagd?

Dit kan op twee manieren: bij de gemeente van Den Bosch of online. Bij de gemeente dient hiervoor een afspraak gemaakt te worden. Aan de balie dienen dan de leges ten bedrage van € 41,35 te worden voldaan. Een VOG kan ook via een online aanvraagformulier VOG worden aangevraagd. Dit is handig voor bedrijven, vooral wanneer zij voor meer dan één persoon Verklaringen Omtrent Gedrag willen aanvragen. U als werkgever vult dan dit online aanvraagformulier VOG in en betaalt een vergoeding aan de dienstverlener. Deze controleert vervolgens het door u ingevulde formulier. Vervolgens stuurt deze het door naar Dienst Justis. Dienst Justis stuurt de betrokkene (uw toekomstige werknemer) dan een e-mail met aanvraagcode die gebruikt moet worden om de identiteit te bevestigen. Hiervoor heeft betrokkene een DigiD-account nodig. Heeft hij deze niet, dan kan die hier worden aangevraagd. Betrokkene moet op het moment van het bevestigen van de identiteit de leges van € 33,85 via iDeal voldoen.

Hoe snel kan ik de VOG verwachten?

De termijn van ontvangst van een afgegeven VOG hangt af van wat er wordt gevonden door Dienst Justis. Vindt men geen strafblad of gepleegde strafbare feiten dan ligt de VOG uiterlijk twee weken na aanvraag in de brievenbus. Vindt men wel iets, dan moet er nader onderzoek worden gedaan en dan kan het tot uiterlijk acht weken na aanvraag duren voordat de aanvraag verstuurd wordt. Let wel: de VOG betreft een persoonlijk document en zal daarom (per post, niet per e-mail) naar uw toekomstige werknemer worden gestuurd, niet naar u als werkgever. U dient daarom de toekomstige werknemer te verzoeken u op de hoogte te brengen van ontvangst van de verklaring. Verder is het belangrijk voor de werknemer om te weten dat dit document slechts eenmaal wordt verstrekt. Daarom dient u als werkgever een kopie van het origineel te maken en het origineel terug te geven aan betrokkene.


VOG aanvragen Den Bosch