Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Automotive-Autobedrijven / In 1 dag je theorie voor de auto doen!

In 1 dag je theorie voor de auto doen!

Sharing is caring

In een samenleving waar de tijd lijkt te vliegen, tijd geld is en je maar al te vaak tijd te kort komt om alles te doen wat je wilt, worden tal van zaken op turbosnelheid aangeboden. De theorie voor de auto in 1 dag leren en af te sluiten met een examen is er daar één van.

Rijlessen

Al vrij vroeg in ons leven wordt ons de mogelijkheid geboden op te gaan voor rijlessen met als uiteindelijke doel mee te gaan in de wereld van het meest populaire vervoersmiddel, de auto. Konden we nog niet zo lang geleden pas vanaf ons 18e levensjaar beginnen met cursussen hoe verantwoord om te gaan met een dergelijk vervoermiddel, tegenwoordig is die leeftijd, onder bepaalde voorwaarden, al verlaagd tot 16 en een ½ jaar. Rijlessen bestaan uit twee delen, een theoretisch en praktisch gedeelte en je moet voor het eerste geslaagd zijn om voor het tweede in aanmerking te komen. Op zich is dat logisch natuurlijk. Je gaat de weg op in een auto, onder begeleiding van een rijinstructeur, en daarbij dien je in ieder geval al te weten aan welke verkeersregels je je dient te houden. Op die manier kun je je volledig richten op het onder de knie krijgen van de gewenste rijtechnieken. Beiden bestaan uit een aantal lessen en beiden worden afgesloten met een examen. Inmiddels is het ook al zo dat je beiden in een verkort tijdsbestek kunt volbrengen. Voor de praktijk heb je echter tenminste nog ongeveer een week nodig, voor je theorie kun je al in een enkele dag ervan af zijn.

Werkwijze van een theoriecursus in één dag

Het principe van een dergelijke 1-dagscursus is gebaseerd op twee zaken: ouderwets stampwerk en heel veel trucjes •

Ouderwets stampwerk

Je komt vroeg aan, voor achten zelfs, en neemt plaats in een lokaal met een aantal andere leerlingen. Vervolgens worden in hoog tempo tal van verkeerssituaties aangebracht en uitgelegd wat in een dergelijk geval te doen. Een aantal van dergelijke scenario’s wordt dan nog eens herhaald aan het eind van een, wat gebruikelijk is in dit soort van lesgeven, blok. Elk blok zal gericht zijn op een bepaald onderdeel van het autorijden, waardoor er gemakkelijker verbanden gelegd kunnen worden en de leerstof sneller opgenomen wordt. • Veel trucjes Net als in elke vorm van leerwerk en materiaal dat je moet onthouden, wordt er gebruik gemaakt van trucjes, vingerwijzingen en andere handigheidjes om tot de juiste antwoorden te komen. We kennen dat allemaal uit onze eigen schooltijd en helpt ons examens tot een goed einde te brengen. Hoewel dergelijke trucs niet altijd direct verbonden hoeven te zijn aan een directe verkeerssituatie, kan het ons wel via een omweggetje brengen tot de juiste oplossingen. Is het een goede zaak je theorie in 1 dag aan te leren en er examen in te doen? Leren is vaak een zaak van regelmatig herhalen. Hierdoor wordt het vermogen vergroot dat de leerstof ook daadwerkelijk blijft hangen en gebruikt kan worden op de gepaste momenten. Eén van de grootste nadelen van slechts 1 lesdag is dat de stof weliswaar snel wordt aangeleerd, maar ook weer net zo snel uit het geheugen verdwijnt. Het is tenslotte wel de bedoeling dat deze kennis aanwezig blijft als je echt in een auto stapt en de weg op gaat. Het is echter zo dat niet iedereen op dezelfde manier leert. De één is aangewezen op een langere periode van het tot zich nemen en onthouden van de leerstof, de ander kan het misschien wel in 1 dag. Je zult dus, voor je je voor een dergelijke cursus opgeeft, moeten afvragen of het werkt voor jou. Normaal blijft de leerstof hangen als we vooraf een bepaalde tijd bezig zijn met voorbereiden tot een afsluitend examen. Bij een theoriecursus van 1 dag zou het bijzonder verstandig zijn dit proces achteraf vast te houden door na het examen regelmatig de boeken in te duiken en de aangeleerde stof van die ene dag voor jezelf te herhalen.

 

Bedankt voor het lezen van deze informatieve blog oop onze gemeente Den Bosch website.